štvrtok, januára 6

Minulosť formuje budúcnosť - 2.kapitola

Po tom čo Veronika o nejaký ten rok, dva povyrástla a nastúpila na zákadnú školu, plná očakávania zmeny svojho života, sa stalo niekoľko pre ňu zásadných vecí. 
S netvorom sa stretávala takmer denne. Na dennom poriadku boli jeho chúťky, ktore si vybíjal na nej. Jej trest. Premýšľala nad tým čo vlastne urobila, kedže takto musí trpieť. Snažila sa dôjsť na koreň tohto všetkého, ale nikdy sa jej to nepodarilo. V škole sa jej darilo, no sama bola terčom posmechu a šikany. Nemala nijakého kamaráta ani kamarátku. Bola úplne sama na tomto šírom svete, ktorý sa jej zdal iný. Cítila sa oddelená od ostatných ľudí, niečím hrozným. Nebol to len zlý ujo, ktorý ju takto zaškatuľkoval,  on nebol jediným dôvodom týchto pocitov. Bolo ich viac. Omnoho viac. Nechápala prečo sa takéto veci dejú práve jej a začínala si na to zvykať. Pri jeho úletoch sa postupom času a vzrastom frekfencie ich stretnutí, naučila zmiznúť z tohto sveta. Nie doslova, ale vedela sa oddeliť od toho čo sa práve dialo. Oddosobniť sa od seba samej. Čo sa jej časom vypomstilo. Bolo to akoby duša opustila jej telo na nejaké nereálne, vysnené miesto. Inam. Na koniec sveta. Nedá sa to opísať slovami, človek by to musel sám zažiť. V jej živote sa začali diať čudné veci. Videla osoby, ktoré v skutočnosti v jej blízkosti neboli. Doma boli rozbroje a hádky a v škole sa výrazne zhoršila. Jediným riešením videla smrť. Obdivovala ju a s otvorenou náručou čakala kedy príde. Premýšľala nad útekom z domu čomu sa pri atmosfére u nich doma a vzrastajúcim počtom bitiek nedá čudovať. Neboli to zaslúžené bitky, v skutočnosti si nikdy neuvedomovala, že robí niečo zle.Jej hranice medzi dobrom a zlom boli jednoduche pokryvené, posunuté. Nevedela rozlíšiť čo už je moc. Svet bol jednoducho čierny a biely. Nič medzi.
******************************************************************************* 
Niekedy v piatej triede si konečne našla kamarátku. A začal sa kolotoč vyrušovania, výstredného správania, nevysvetliteľných reakcií, a najmä hádok s rodičmi a učiteľmi.
******************************************************************************** 
V dvanástich rokoch prvý raz okúsila alkohol.. Vypomstilo sa jej to, že nepočúvla mamu a neprišla vtedy kedy mala. Po ceste domov sa na ňu takzvaná kamarátka vykašlala a nechala ju ísť samú cez polku mesta, v noci, pripitú, v sukni a v tielku s výstrihom, z ktorého vykúkali na jej vek abnormálne vyvinuté prsia. Korisť pre každého sexuchtivého chlapa so zvýšenou hladinou testosterónu. Možno to bolo prsiami, možno makeupom, oblečením a možno vyzerala staršie od prírody. Minimálne tých sedemnásť by jej človek typol. Určite nie 12 rokov. A dvanásťročné dievča sa preda nepotuluje o desiatej večer po meste plnom netvorov a nebezpečenstiev. Mladá neskúsenná žaba predsa nie je taká hlúpa, aby sa vystavila slintajúcim obludám priamo na podnose. Pripavená. No, či už to budeme brať do úvahy alebo nie Veronika bola vtedy tak troška hlúpa a veľmi naivná. Pokryvené hodnoty jej úplne zatemnili mozog a sama nevedela rozlíšiť čo môže a čo nie. To bola chyba.
 Od posledného stretnutia s netvorom to bolo vtedy polroka. Myslela si, že ho snáď nikdy neuvidí, považovala sa zlú osobu, ktorá pôjde do pekla, nie kvôli tomu čo s ním musela podstupovať, ale kvôli tomu, že si priala jeho smrť. Veľmi často nad tým premýšlala a dúfala, že už niekde vonia fialky od spodu. Mýlila sa, no nikto nemohol tušiť, že zrovna v tento deň, po prvej ochutnávke aperitívu, po prvom sklamaní z priateľstva ho znova stretne. Navyše nebol sám. Partia nachlastaných, odmietnutých chlapov, ktorý boli doslova od sexu odrezaný nejakú dobu, to bola jej smrť. Nie v pravom slova zmysle. Na prvý pohľad to, ale vyzeralo akoby už išla do neba. Preč od tej bolesti a od toho utrpenia, ktoré ju celé roky prenasledovali. Konečne už sa s ním nestýkala každý boží deň, občas aj viackrát do dňa, konečne mohla v kľude spávať a teraz sa to má všetko opakovať ? Samozrejme, že ju hneď na prvý pohľad spoznal a videl v nej nádej na vlastné uspokojenie a ako bonus uspokojenie jeho chlípnych kamarátov, ktorý mu boli za jeho kurvu ochotní zaplatiť. Nazvali ju ,,mladým mäskom,, čo bolo dosť výstižné pre dvanásťročné dievča. Po tom čo ju chytil za ruku a do úst jej strčil svoj drsný, alkoholom opojený jazyk, jej bolo jasné čo bude následovať. Istota ju prevalcovala a bola presvedčená, že dnešnú noc si bude pamätať do konca života. Čo nasledovalo si nikto nevie predstaviť ani v najhoršej nočnej more. Doslova horor plný bolesti, poníženia, znechutenia a nenávisti. Kolotoč, ktorý sa k nej znova vrátil a zmenil jej život úplne od základov. K horšiemu. Po tejto noci, kedy sa na nej vystriedalo 6 starých, smradľavých, basistov, už nikdy nebola ako predtým. Už nikdy nebude ako to malé dievčatko čo sa kedysi usmievalo a s každým púšťalo do reči. Nie už to nie je Veronika. Tá zmizla, nevedno kam. Odišla z tohto sveta. Ostalo len telo bez duše, blúdiace tmou všedného života plného nástrah. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára